Islamitische cultuur in het westen

Op welke manier beïnvloeden architectuur en religieuze symboliek onze huidige cultuur? Hoe heeft dat invloed op onze kijk op de islam als religieuze en culturele "ander"? In een interview met I-News bespreekt IUASR-docent Arnold Yasin Mol deze thema's in de context van islamitische theologie.

Docent Arnold Yasin Mol sprak met documentairemaakster Inna Kurochkin van I-News (Ichkeria News) in een long-form interview over diverse thema's. Ustadh Mol doceert o.a. Godsdienstfilosofie en Vergelijkende Theologie aan de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR).

In het interview bespreken zij verschillende aspecten van de islamitische cultuur en religie, zoals de functie van religieuze symbolen en architectuur, de geschiedenis en interpretatie van de Qurʾan, rivaliteit tussen beschavingen en het ontstaan van islamofobie door de geschiedenis heen.

I-News wilde via dit interview hun voornamelijk Orthodox-Christelijk publiek in Georgië en andere Russisch-sprekende gebieden een beter begrip laten verkrijgen van de islam en moslims.

Geproduceerd door Inna Kurochkin (I-News)

Bekijk het YouTube Video (English)

anold-yasin-mol-inna-kurochkin-i-news.jpeg

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

IUASR gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om nieuws per e-mail met u te delen. We zullen uw gegevens met respect behandelen.

Doneer

U kunt uw zakat, aalmoezen, donaties en giften over maken via uw bank of Paypal knopje. Naam: Stichting IUASR
IBAN: NL 18 INGB 0675 4552 19

Meer Info